Viktigt med plan framåt för webbtillgänglighetsarbetet

Nu närmar sig den 23 september då den nya lagen om tillgänglighet till digital offentlig service (EU:s webbdirektiv) börjar gälla. Hur ser tillgänglighetsarbetet ut på LU? Caroline Runéus, kommunikationsdirektör och projektägare för webbtillgänglighetsprojektet, svarar på frågan i en artikel på Medarbetarwebben.

Hur ser tillgänglighetsarbetet ut vid LU, lagen träder ju i kraft den 23 september?

– Det varierar hur långt olika verksamheter har kommit i tillgänglighetsanpassningen av sina webbplatser, dokument och system – en del har kommit mycket långt medan andra precis har påbörjat arbetet, säger Caroline Runéus.

– Varken Lunds universitet eller sannolikt inte heller något annat lärosäte kommer att vara i mål den 23 september. Det viktiga är att ha en plan framåt och kunna berätta om det i sin tillgänglighetsredogörelse.

– Tillgänglighetsanpassningen är både ett tids- och resurskrävande arbete. Men det är ett viktigt arbete som gör universitetets webbplatser bättre och mer användarvänliga för alla!

Läs hela artikeln ”Viktigt med plan framåt för webbtillgänglighetsarbetet” på Medarbetarwebben

september 17, 2020