Utbildningsfilm om tillgängliga PDF-filer

Skapar du dokument som ska publiceras på universitetets externa och interna webbplatser? Nu finns en gedigen utbildningsfilm som du som LU-anställd kostnadsfritt kan ta del av, för att lära dig om hur du gör PDF:er som uppfyller de nya lagkraven på webbtillgänglighet.

Filmen är producerad av företaget Funka, som är experter på tillgänglighet. Den består av flera olika delar och det går bra att pausa eller gå tillbaka och se om avsnitt. Du får lära dig hur du gör en tillgänglig PDF-fil utifrån ett Word-dokument och utifrån ett InDesign-dokument. Filmen visar även efterarbetet med tillgänglighetskontroll i programmet Adobe Acrobat Pro.

Vill du se Funkas utbildningsfilm? Mejla tillganglighet@kommunikation.lu.se för att få tillgång till filmen. (Observera att du sedan inte får sprida inloggningsuppgifterna vidare utan varje medarbetare som vill se filmen ska först skicka ett mejl till adressen ovan.)

Inom kort kommer fler utbildningsfilmer, producerade inom universitetet, om hur du skapar en tillgänglig PDF utifrån LU:s egen tillgänglighetsanpassade Wordmall. Mer information kommer.