Tips för att göra din kurs tillgänglig

Du som är lärare och arbetar i Canvas ansvarar för att innehållet du delar till dina studenter är tillgänglighetsanpassat. I Canvas finns bland annat verktyg för textning av filmer och stöd som gör dina dokument mer tillgängliga.

Vill du veta mer om hur du kan jobba med tillgänglighet i Canvas? Klockan 10 till 11 den 2 oktober ges en workshop via Zoom om hur du gör din kurs mer tillgänglig. Fortsätt gärna hålla utkik i kalendern på education.lu.se för fler kurser om tillgänglighet i din digitala undervisning.

Läs mer om workshopen ”Tips för att göra din kurs tillgänglig” – education.lu.se

5 tips för att göra din kurs i Canvas mer tillgänglig  – edudation.lu.se

Studenternas digitala utbildningsmaterial, till exempel filmer och dokument, ska vara tillgänglighetsanpassat. Foto: Kenneth Ruona
september 24, 2020