Stöd i tillgänglighetsarbetet

Lathunden för webbtillgänglighet

I universitetets gemensamma lathund hittar du ​praktiska tips om hur du gör för att tillgänglighetsanpassa text, bild, video, dokument och annat webbinnehåll. Du kan också läsa om hur du kommer igång med tillgänglighetsarbetet och skapar en tillgänglighetsredogörelse för din webbplats.

LU:s gemensamma lathund för webbtillgänglighet

LU:s tillgänglighetsanpassade mallar för digitala dokument

De LU-övergripande Wordmallarna samt ett urval av Indesignmallarna (de som bedöms kunna hamna på webben) är anpassade för att skapa tillgängliga dokument. Du laddar ner dem från Bild- och mediebanken under Mallar och grafik (logga in med ditt Lucat-ID).

Logga in i Bild-och mediebanken – Mallar och grafik

Tips om tillgänglighet i Canvas

Du som är lärare och arbetar i Canvas ansvarar för att innehållet du delar till dina studenter är tillgängligt. I Canvas finns flera verktyg som hjälper dig att skapa tillgängligt innehåll.

Tips för att göra din kurs i Canvas mer tillgänglig – ecucation.lu.se

Teamsgruppen ”Webbtillgänglighet inom LU”

Tanken är att du som jobbar med webbtillgänglighet – till exempel som webbredaktör eller utvecklare – eller bara är intresserad av ämnet, ska kunna diskutera tillgänglighetsfrågor och få hjälp av kollegor i den här gruppen.

Teamsgruppen ”Webbtillgänglighet inom LU”

Webbtillgänglighetsbloggen

Genom att följa denna blogg som Webbtillgänglighetsprojektet sköter håller du dig uppdaterad om det gemensamma arbetet med webbtillgänglighet på LU.

Projektbloggen för webbtillgänglighet

Nätverk

  • Nätverk med fakultetsrepresentanter: stödja och utveckla webbtillgänglighetsarbetet i samarbete med fakulteterna. ​
  • Nätverk med representanter från gemensamma förvaltningen: stödja och utveckla webbtillgänglighetsarbetet i samarbete med förvaltningen.
  • ​Nätverk med andra lärosäten för erfarenhetsutbyte. ​