Se avsnitt om tillgänglighet i ny utbildning för webbpublicister

Nu finns det möjlighet att ta del av ett utbildningsavsnitt om ”Tillgängligt webbinnehåll” i Canvas. Avsnittet är en del i den kommande digitala internutbildningen ”Planera och skapa innehåll för Lunds universitets webbplatser”. Utbildningen riktar sig till dig som arbetar med att ta fram innehåll och bygga webbsidor i rollen som webbpublicist, men kan också vara relevant för den som ansvarar för en webbplats i egenskap av verksamhetsansvarig. Utbildningen är inte kopplad till något speciellt verktyg för webbpublicering.

Innehållet består av filmer, texter, quizzar, modeller och verktyg, samt länkar till fördjupning i de olika ämnena. Syftet med utbildningen är att ge webbpublicister inom universitetet en gemensam utgångspunkt för sitt arbete och ytterligare kunskap om metoder och principer för att göra webbinnehållet tillgängligt och användbart. Några avsnitt av utbildningen kommer att ta upp mer strategiska perspektiv på webbinnehållet och syftar till att ge verksamheter ökad kunskap inför prioriteringar och beslut kring webbarbetet.

Utbildningen kommer att publiceras i mindre delar, allt eftersom de olika avsnitten blir klara. Först ut är alltså avsnittet om webbtillgänglighet.

Direktlänk in i utbildningsavsnittet ”Tillgängligt innehåll” – Canvas