Populär tillgänglighetsfrukost

Den 3 september höll tillgänglighetsprojektet i kommunikationsfrukosten för LU:s kommunikatörsnätverk. Det var en digital frukost där intresset var så stort att vi tyvärr fick tacka nej till några sena anmälningar eftersom vi då skulle ha överskridit Zooms deltagargräns.

Närmare 100 personer följde vår en timmes långa genomgång om webbtillgänglighet. Efter att kommunikationsdirektör Caroline Runéus hälsat välkommen berättade projektledaren Kajsa Roubert om den nya tillgänglighetslagen, om varför webbtillgänglighet är viktigt och om vårt pågående projekt.

Malin Sjöberg (Centrum för miljö- och klimatforskning) och Helena Bergqvist (naturvetenskapliga fakulteten) delade med sig av sina erfarenheter från arbetet med webbtillgänglighet på institutions- respektive fakultetsnivå. Det blev flera praktiska tips och kloka lärdomar!

Många frågor kom in på chatten och i slutet besvarades de av Peter Svensson från projektgruppen som tog plats framför kameran. Programmet avrundades sedan med mingel i olika digitala rum där deltagarna fick förslag på tillgänglighetsfrågor att diskutera.

Tack till alla er som deltog på vår kommunikationsfrukost! Vi konstaterar att intresset och engagemanget för webbtillgänglighetsfrågor är stort vid LU!

Ta del av presentationsmaterialet från tillgänglighetsfrukosten via LU Box

Peter Svensson, Helena Bergqvist, Kajsa Roubert och Malin Sjöberg precis innan kommunikationsfrukosten drog igång.
september 4, 2020

Inlägget postades i

Okategoriserade

Write a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *