Nytt verktyg för tillgänglighet aktiverat på alla Canvas-kurser

Från och med början på december är verktyget Ally automatiskt aktiverat för samtliga kurser i Canvas. Detta gör kursinnehållet mer tillgängligt för studenterna.

Ally presenterar automatiskt dina uppladdade dokument i Canvas i ett antal olika alternativa format. För en student på kursen innebär det att man kan komma åt ett dokument i olika format. Exempel på format kan vara ljudfil för de som vill lyssna på den fil som är uppladdad, ePub-format för att underlätta läsning på mobil enhet eller som punktskrift för de med nedsatt syn.

För dig som lärare finns det också ett antal vinster. När Ally aktiveras på din kurs kommer du att få en överblick över hur tillgängliga dina dokument är. Om du vill kan du jobba med att förbättra dokumentens tillgänglighet. Ally ger dig då vägledning i vad just dina dokument behöver för att uppnå högre tillgänglighet. Om du väljer att följa dessa guider kommer du att få en alltmer tillgänglig kurs som hjälper dina studenter. Tänk på att det är bara du som lärare som ser bedömningen av hur tillgängliga dina dokument är.

I lärplattformen Blackboard är Ally också aktiverat på samtliga kurser.

Lär dig mer om Ally – samlingssida på education.lu.se

Ally och tillgänglighet i Canvas – workshop för administratörer 9 december kl 10-11

Frågor om Ally?

Kontakta canvas@education.lu.se