Digital träff om att texta filmer

Den 28 januari håller sektionen Kommunikation vid Lunds universitet en digital kommunikationsträff som handlar om filmtextning.

Datum: Torsdag 28 januari
Tid: 08:30-09:45
Plats: Zoom

Träffen gästas av videoexperten Mikael Hellman från Malmö stad som kommer att prata om varför det är viktigt att göra video och podcasts tillgängliga, samt praktiska tips kring verktyg och arbetsmetoder för textning och transkribering. Han kommer även att prata lite om syntolkning.

Cecilia Schubert från sektionen Kommunikation kommer att berätta om hur sektionen har använt sig av studentmedarbetare som hjälp med att texta, samt visa vilka textningsverktyg som används. Medverkar gör också LUs tillgänglighetsprojekt med projektledare Kajsa Roubert.

Anmäl dig till Eva Westerberg eva.westerberg@kommunikation.lu.se senast den 26 januari. Zoom-länk skickas ut till anmälda innan träffen.

januari 13, 2021